Ulov

Oduzet duhan i cigarete vrijedne 64.000 KM

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO su na području u regionalnog centra Tuzla proveli akciju kodnog naziva "BLOK II".
Vijesti / Crna Kronika | 07. 03. 2023. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u operativnoj akciji "BLOK II" oduzeli su 179 kg sitno rezanog duhana kao i 4.858 paklica različitih cigareta ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 64.000 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO su na području u regionalnog centra Tuzla proveli akciju kodnog naziva "BLOK II". Tom prilikom je identificirano lice koje se bavi nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda te je izvršen pretres putničkog motornog vozila, stambenog objekta i pomoćnih objekata.

Prilikom aktivnosti na terenu pronađena je i privremeno oduzeta veća količina duhanskih proizvoda: 179 kg sitno rezanog duhana za pušenje i 4.858 paklica raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama Uprave za neizravno oporezivanje.

Protiv osumnjičene osobe će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a Krivičnog zakona BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close