Kamatar iz Tarčina

Određen pritvor osumnjičenom za bacanje bombe na kuću Mostarca

Protvor je određen na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 12. 2023. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pritvor od najduže mjesec dana određen je osumnjičenom Dženanu Oputi (1992.) rođenom u Konjicu, a nastanjenom u Tarčinu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Izazivanje opće opasnosti" u stjecaju sa kaznenim djelima "Teška tjelesna ozljeda", "Iznuda" i "Ugrožavanje sigurnosti" KZ F BiH, a sve u svezi sa kaznenim djelom "Udruživanje radi činjenja kaznenih djela" KZ F BIH.

Protvor je određen na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru.

Osumnjičenom Dženanu Oputi se stavlja na teret da se u vremenskom razdoblju od 29. listopada 2023.godine do 25. studenoga 2023. godine, zajednički i dogovorno u sastavu grupe ljudi, s njemu poznatim osobama, udružio zbog činjenja gore navedenih kaznenih djela, a s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist i to na štetu imovine oštećenog I. Č., iz Mostara,

Kako navode iz Tužiteljstva HNŽ, Mostarcu su više puta prijetili da će napasti na njegov život i tijelo te ga fizički napali i tjelesno ozlijedili, da bi jedne prilike bacili eksplozivnu napravu ispred kuće oštećenog, a sve u cilju iznude određenog novčanog iznosa od oštećenog, što je kod njega izazvalo strah za vlastitu sigurnost i sigurnost članova svoje obitelji.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Dženanu Oputi iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji s Federalnom upravom policije (FUP) nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, kao i otkrivanju drugih supočinitelja ovih kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close