Ne bira

Od osobe s invaliditetom ukrao i protezu za nogu

Prema optužnici, on je oko 22 sata ušao u kuću B.LJ. i mašući mu nožem ispred lica povišenim tonom zatražio novac.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 11. 2021. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ranko Rakić (25) iz Jelićke, kod Banja Luke, optužen je za razbojništvo nad B.LJ., kojem je s nožem upao u kuću u banjalučkom naselju Lauš i tražio novac, a potom mu uzeo protezu za nogu i torbicu pa pobjegao.

Razbojništvo se desilo 6. siječnja u Ulici srpskih rudara, a optužnicu Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka protiv Rakića potvrdio je sudac za prethodno saslušanje Okružnog suda u tom gradu.

Prema optužnici, on je oko 22 sata ušao u kuću B.LJ. i mašući mu nožem ispred lica povišenim tonom zatražio novac.

"B.LJ. je u strahu za svoj život predao novčanik u kojem se nalazio novac", navodi se u optužnici.

Od B.LJ. je uzeo ortopedsku protezu za lijevu nogu, štaku, mobilni telefon, torbu u kojoj su bili zdravstvena knjižica i novac, pa pobjegao. Navodi se da je ostvario korist od 450 konvertibilnih maraka.

Prema informacijama iz istrage, sumnja se da je Rakić od osobe s invaliditetom ukrao protezu i mobilni telefon, s namjerom da ga spriječi da pozove policiju jer je policija, prema ranijim informacijama iz istrage, protezu pronašla u kanti za smeće nedaleko od kuće B.LJ.

Rakić, za kojeg se može reći da je i najpoznatiji banjalučki lopov, osim u tom gradu često je krao i u drugim mjestima te u svojoj kriminalnoj biografiji ima više od 100 počinjenih krivičnih djela.

Često je uhićivan zbog krađa oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških tjelesnih povreda i drugih krivičnih djela.

Poznat je i po tome što je ispred butika u naselju Lauš ukrao lutku s izloga te počeo bježati s njom.

Kopirati
Drag cursor here to close