Split

Od gripe u splitskoj bolnici preminule dvije djevojčice

Vijesti / Crna Kronika | 30. 01. 2017. u 15:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije su djevojčice u nedjelju umrle u Splitu, za prvu je utvrđeno da je u njezinu tijelu bio virus gripe B, dok će uzrok smrti kod druge djevojčice biti poznat nakon što se izvrši obdukcija.

Kako piše Slobodna Dalmacija, djevojčica starosti četiri mjeseca, koja nije davala znakove života, dovezena je u nedjelju oko 9:30 sati na Hitni dječji prijem klinike za dječje bolesti KBC-a Split. Iako je reanimirana u nekoliko navrata (kod kuće, u kolima hitne pomoći i na Hitnom dječjem prijemu) liječnici su mogli ustanoviti samo smrt.

Utvrđeno je da je u tijelu djeteta bio virus gripe B, čime je, nažalost, preminula djevojčica postala 12. žrtva komplikacija vezanih uz gripu u Hrvatskoj, a sedma u Splitu.

Istog dana u splitsku bolnicu je primljena druga djevojčica koja također nije davala znakove života te je konstatirana njezina smrt. O uzroku smrti znat će se nakon obdukcije. Utvrdi li se da je i to dijete umrlo zbog komplikacija vezanih uz gripu, to će biti 13 žrtva gripe u Hrvatskoj i osma u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Kopirati
Drag cursor here to close