Sud u Mostaru

Ocu iz Gruda 15 godina zatvora za ubojstvo bebe

Mile Šimić priznao je krivnju za ubojstvo bebe, a Županijski sud u Mostaru osudio ga je u utorak, 5.ožujka na 15 godina zatvora.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mile Šimić (56) priznao je krivnju za ubojstvo bebe, a Županijski sud u Mostaru osudio ga je u utorak, 5.ožujka, na 15 godina zatvora.

Što se tiče majke djeteta, Mladenke Šimić (28), njoj se suđenje nastavlja, prenosi portal Grude.com.

Podsjetimo, 12. rujna javnost je saznala da je na lokalitetu Kobilovača kod Mostara bračni par iz Dragićine kod Gruda svoje tek rođeno muško dijete bacio u žbunje i šipražje, u provaliju pored ceste prema Čitluku.

Foto: Bljesak.info / Beživotno tijelo bebe pronađeno je u Miljkovićima

Prema navodima iz optužnice, Mile Šimić je 6. rujna došao u Mostar po suprugu koja se porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, i to u pratnji dvoje maloljetne djece, a nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubojstva novorođenčeta, on je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja.

Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila te se s njima udaljila, a Mile je uzeo korpu s novorođenčetom te je bacio u provaliju. Novorođenče je, prema optužnici, usljed toga glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave. Usljed tih ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno sa djecom zaputili se kući.

Djeca ovog bračnog para smještena su u 'Majčino selo' u Međugorje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close