Prvo ročište

Obrana: Osman Mehmedagić je uhićen nezakonito

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora, dok je obrana zatražila puštanje na slobodu.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 07. 2021. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sudu Bosne i Hercegovine održano je ročište direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću koji je priveden prije dva dana.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora, dok je obrana zatražila puštanje na slobodu. Oduka bi trebala biti poznata tijekom dana.

Tužitelj Oleg Čavka zatražio je pritvor za Mehmedagića zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike, kao i iz razloga što bi njegovo puštanje na slobodu moglo prouzročiti uznemirenje javnosti i građana, s obzirom na to da su, kako kaže, već evidentirani elementi narušavanja sigurnosti povezani s lišavanjem slobode navedenog osumnjičenog.

Senka Nožica, odvjetnica Osmana Mehmedagića, kazala je da nema krivičnog djela te da je njen branjenik uhićen nezakonito.

"Smatramo da nema ni osnova ni sumnje da naš branjenik počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i ne postoji pritvorski razlog da se zadrži. Uhićenje našeg branjenika je kroz određen medije najavljivano punih mjesec dana. Ako to nije diktirano određenim političkim utjecajem onda ne znam što je. Ja uzimam sebi za pravo da kažem da jeste jer se radi o poziciji našeg branjenika koja je zanimljiva za preslagivanje vlasti", kazala je Nožica.

Navela je kako je tužitelj potpuno promašio temu.

"Argumentirali smo da nema djela jer nema zloupotrebe. Tužitelj kaže da je on određenu diplomu učinio tajnom i time počinio zloupotrebu pribavljanjem imovinske koristi. Promašio je temu potpuno", kazala je.

Na današnjem ročištu Tužiteljstvo BiH je zatražilo i izuzeće sutkinje Tatjane Kosović.

Kopirati
Drag cursor here to close