Saslušanje

Objavljena imena deset uhićenih u akciji Kavala i Kavala 2

Vijesti / Crna Kronika | 09. 09. 2014. u 20:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićeni, njih ukupno 10, u akciji 'Kavala' i 'Kavala 2', čiji je cilj razbijanje organizirane kriminalne grupe koju terete za više kaznenih djela, sprovedeni su u Tužiteljstvo BiH. Adisa Karačić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH, kazala je da je u tijeku saslušanje osumnjičenih koje bi trebalo da bude završeno do kraja dana, a nakon toga slijedi prijedlog pritvora.

U opsežnoj akciji MUP-ova RS i FBiH, prema neslužbenim informacijama uhićeni su Željko Cvjetić, zvani Žućo, iz Tuzle, Stevan Resanović, Dejan Plotan, Nedeljko Milošević, Branislav Đukanović, Slobodan Radovanović, Goran Bjelčanović, Ferid Begić, Goran Mandić i Muamer Isaković. Ovom istragom obuhvaćena su još trojica, koji se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u zapadnoj Europi, navode 'Nezavisne novine'.

Sve uhićene terete za organizirani kriminal, a u vezi s krijumčarenjem osoba, neovlaštenim korištenjem osobnih podataka, krađom vozila, prikrivanjem, prijevarom, krivotvorenjem isprava, navođenjem na ovjeru neistinitog sadržaja, pomaganjem, izrađivanjem i nabavljanjem oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje kaznenih djela.

Cvjetić je, navodno, rukovodio ovom kriminalnom grupom, dok su članovi te bande bili raspoređeni na područjima BiH, Srbije, Slovenije, Italije i Njemačke, s kojih su djelovali po njegovom naređenju.

Banda je krala skupocjena vozila, najčešće BMW X5 i X6 u Sloveniji i Italiji, koje je prodavala u zemljama EU, najčešće u Njemačkoj. Također su lažirali osobne dokumente, kako bi nesmetano prelazili granice. Sumnjiče ih i za računarske prijevare na području Njemačke, pišu 'Nezavisne'.

Kopirati
Drag cursor here to close