Blaževci

Obitelj sa dvoje maloljetne djece napadnuta u općini Tešanj

Prema informacijama, napadači su im prvo preprječili put te gađali pivskim bocama.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 07. 2022. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmorica napadača iz okolnih sela napala je obitelj iz Blaževaca po povratku kući oko 5 ujutro. U autu je uz dvije odrasle osobe bilo i dvoje maloljetne djece.

Portalu Dnevnik.ba javio se zabrinuti svjedok ovoga događaja u općini Tešanj. Prema informacijama, napadači su im prvo preprječili put te gađali pivskim bocama. Dva puta su pokušali pobjeći no napadači su ih slijedili, pretekli te im svaki put uspjeli zapriječiti put. Tek iz trećeg pokušaja uspjeli su doći do kuće poznanika, a napadači su došli za njima. Ponovno su udarali po autu pokušavajući ga razbiti te izazivali na tuču.

Kako piše portal Dnevnik.ba, ovo nije prvi put da su katolici s ovog područja fizički napadnuti. Događaj se vodi kao krivično djelo, a policija trenutno provodi istragu. Identiteti napadača su poznati no ostat će skriveni dok policija ne potvrdi službene informacije.

Podsjetimo da je u zadnjih nekoliko tjedana, u općini Tešanj zabilježeno je nekoliko napada na zastavu hrvatskog naroda na lokalnom groblju u Jelahu, kao dio, kako tvrde, sveopće kampanje pritiska na hrvatski narod u toj općini.

Kopirati
Drag cursor here to close