Velika Kladuša

Nožem napadnut imam koji osuđuje Islamsku državu

Vijesti / Crna Kronika | 09. 12. 2014. u 13:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imam Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, poznat po svom protivljenju novačenju mladića iz BiH za ratovanje na strani terorističke skupine Islamska država (IS), napadnut je i teško ozlijeđen nožem a policija provodi istragu kako bi otkrila počinitelja, objavio je u utorak "Dnevni avaz" na svojim mrežnim stranicama.

Selvedin Beganović, imam iz sela Trnovi kod Velike Kladuše u sjeverozapadnoj Bosni, napadnut je u ponedjeljak navečer.

Posvjedočio je kako je na njega nasrnula maskirana osoba koja mu je nožem ozlijedila lijevo rame i šaku.

"Kada je krenuo ubosti me u trbuh, uspio sam se odbraniti i zadao sam mu jedan obrambeni udarac šakom, nakon čega je zateturao i pobjegao", kazao je Beganović.

Potvrdio je kako je policija brzo reagirala na njegov poziv, a u domu zdravlja su mu pružili svu potrebnu pomoć.

Beganović je ranije otvorenim pismom osudio pozive Bilala Bosnića, imama iz obližnjeg Bužima, upućene mladićima iz BiH da se pridruže Islamskoj državi i uključe su ratne sukobe na području Sirije i Iraka.

Kako podsjeća "Avaz", Beganović je od tada postao metom opetovanih verbalnih napada radikalnih islamista koji su mu zapalili automobil te prijetili kako će mu ubiti djecu.

Beganović je izjavio kako vjeruje da upravo takvi stoje i iza posljednjeg napada.

"Sumnjam i tko me je napao, ali neka policija radi svoj posao, a ja nastavljam obavljati svoju dužnost", kazao je Beganović.

Bilal Bosnić trenutačno je u pritvoru nakon što je u rujnu uhićen s većom skupinom svojih pristalica pod sumnjom da su poticali terorističke aktivnosti.

Iz Tužiteljstva BiH najavljeno je kako se uskoro može očekivati podizanje optužnice u ovom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close