Presretnuti

Novosadska policija zaplijenila puške, eksploziv, streljivo namijenjeno za Francusku

Vijesti / Crna Kronika | 17. 12. 2015. u 15:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

M. T. (30) i P. G. (21) iz Krupnja (Krupanj se nalazi u Srbiji, nedaleko od granice sa BiH i nedaleko od Zvornika), koji su osumnjičeni za nedozvoljeno držanje oružja i promet eksplozivnih materija, brane se šutnjom, prenosi Alo.

Uhićeni su u utorak oko 19:30 sati na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, kod Mercatora, čime je presječen veliki lanac šverca oružja ka Francuskoj. Oni su neprijavljeno boravili na području Bačke Topole.

Kako se neslužbeno saznaje, dvojica uhićenih među "žestokim momcima" slove za anonimuse. Izvor blizak istrazi kaže da su prije ovog uhićenja imali samo sitnija djela i da ni po čemu nisu "prolazili" kroz policijsku evidenciju kao kriminalci velikog kalibra.

"Zbog svega toga, pretpostavljamo da iza šverca oružja stoje ozbiljniji kriminalci. Njih dvojica su najvjerojatnije bili angažirani samo da taj arsenal prevezu do odredišta", kaže izvor Novosti iz MUP-a, a prenosi radio 021.

Svjedoci kažu da je akcija trajala više od pola sata i izveli su je maskirani pripadnici Žandarmerije sa dva vozila. Policijske sirene prethodno su se čule duž Bulevara oslobođenja. Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da akciju, koja je trajala nekoliko mjeseci, provela novosadska policija u suradnji sa Žandarmerijom.

U priopćenju novosadske policije se navodi da je u automobilu subotičkih registracija pronađeno oko tri kilograma plastičnog eksploziva velike razorne moći, dva detonatora, devet ručnih bombi, tri automatske puške, dva puškomitraljeza i 160 puščanih metaka, kalibra 7,62. Eksploziv i dio oružja pronađen je u prtljažniku, a ostalo naoružanje bilo je sakriveno u tapaciranim dijelovima "Mazde".

Kopirati
Drag cursor here to close