Dramatično spašavanje

Novi Sad: Mladić iz BiH ozlijeđen nakon pada sa tvrđave

Vatrogascima je pomoć pružio "Specijalistički tim za spašavanje sa visine i vađenje iz ruševina".
Vijesti / Crna Kronika | 12. 10. 2019. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: NSuzivo / Spašavanje mladića u Novom Sadu

Prava drama se odvijala u subotu oko 9 sati ispod Petrovaradina kada su pripadnici vatrogasne službe, policije i vojske spašavali mladića koji je najvjerojatnije pao sa tvrđave, piše Blic.

Zapomaganje mladića prvi su čuli pripadnici vojske koji su čuvali objekt u podnožju i oni su odmah obavijestili policiju. Policija je odmah zatražila asistenciju vatrogasaca i hitne pomoći, a oni su poziv zaprimili u 9.11 sati, objavio je NSUživo.rs.

Mladiću (23), inače državljaninu Bosne i Hercegovine konstatirane su kontuzne ozlijede kuka i on je prebačen u UC KCV na dalju dijagnostiku, rekla je Ivana Ramović, PR novosadske hitne pomoći.

Foto: NSuzivo / Spašavanje mladića u Novom Sadu

Vatrogasci su najprije pokušali da mladića spase sa same tvrđave, međutim to nije bilo moguće pa je prestupljeno spašavanju iz dvorišta vojnog objekta u podnožju.

Vatrogascima je pomoć pružio "Specijalistički tim za spašavanje sa visine i vađenje iz ruševina".

Pripadnici ovog tima su se uz pomoć alpinističkih užadi i opreme popeli do nepristupačnog mjesta i spustili mladića na zemlju, gdje su ga preuzeli liječnici hitne pomoći.

Pripadnicima vatrogasne postrojbe i specijalnog tima, pomoć su pružili i pripadnici vojske i policije iz Petrovaradina kao i pripadnici interventne policije, piše Blic.

Sve okolnosti pada biće utvrđene daljom istragom.

Kopirati
Drag cursor here to close