Pet u danu

Nova tri požara na području Širokog Brijega

Vijesti / Crna Kronika | 03. 09. 2016. u 19:19 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriješki vatrogasci u subotu su imali pune ruke posla - gasili su pet požara! U  oslijepodnevnim satima izbila su dva požara, a u predvečerje aktivirala su se još tri.

U predvečerje se zapalilo polje u naselju Trn, a vatra je prijetila kućama i gospodarskim objektima. Intervenirali su vatrogasci koji su ga stavili pod kontrolu te naposljetku i ugasili.

Oko 19.30 sati izbio je požar između obiteljskih kuća u Ulici Marka Marulića (Put za Gradac). Bljesak.info zabilježio je taj požar, a kako smo mogli vidjeti na terenu, gorila je trava i visoko raslinje te se vatra proširila uz cestu. Odmah po povratku s požarišta na Trnu, širokobriješki vatrogasci su se uputili na ovaj požar koji su gasili u večernjim satima.

Također, iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg kazali su nam da su oko 20.30 sati dobili poziv da je aktivan požar u selu Jare.

U Turčinovićima ugašen, brdo iznad Lisa nepristupačno

Ranije tijekom dana izbio je požar na brdu između naselja Lisa i sela Knešpolje, no kuće u podnožju ipak nisu ugrožene. Gorila je gusta šuma i visoko raslinje. Iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg za Bljesak.info potvrdili su da su izašli na teren te su probali pristupiti požarištu iz nekoliko smjerova, no zbog teškog i nepristupačnog terena nisu mogli krenuti u gašenje vatre.

Vatra se na tom lokalitetu navečer smirila, no vjetar koji se pojačao tijekom večeri može ju dodatno rasplamsati.

Kako su za Bljesak.info izjavili iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg, tijekom poslijepodneva gorilo je polje u Turčinovićima te se vatra približila kućama, ali su vatrogasci na vrijeme ugasili požar.

Kopirati
Drag cursor here to close