'Vruća tema'

Nova afera: Tajnik HDZ-a zatočio bivšu ljubavnicu u svome uredu

Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2015. u 06:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

»Vruća tema« kava na zadarskoj Kalelargi jučer je bila vijest da je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar, Željko Šoša, završio na kriminalističkoj obradi u zadarskoj policiji. Šoša se tamo nalazi već dva dana zbog prijave Zadranke s kojom je bio u vezi, a koja je prethodno bila i njegova zaposlenica.

Policija je potvrdila da je »u tijeku kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom zbog sumnje na kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu 32-godišnjakinje«. Šoša je svoju partnericu pozvao na razgovor u svoj ured u JVP-u, a, priče kažu, kada je nakon neugodnog razgovora htjela otići, on joj to nije dopustio, već je zatvorio vrata ureda. Mladoj ženi navodno je dozlogrdilo Šošino uporno praćenje po javnim mjestima nakon što je s njim prekinula vezu pa je na kraju otišla na policiju i prijavila ga.

I Šoši i njegovoj bivšoj partnerici ostaje čekati dovršetak kriminalističke obrade nakon koje će biti odlučeno hoće li protiv njega biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode. Rasplet događaja čekaju i u lokalnom HDZ-u. Šoša je dugo godina bio predsjednik zadarskog HDZ-a, neko vrijeme i dopredsjednik, a danas je tajnik GO-a i županijski vijećnik.

U stranci su već imali problema zbog njegove izjave na nacionalnoj televiziji da su »zadarski vatrogasci Kalmetina vojska«, a u središtu skandala bio je i 2013. godine kada je 10. travnja, na dan osnivanja NDH, na prozoru njegove obiteljske kuće izvješena hrvatska zastava.

Jedan od najpoznatijih skandala koji se veže uz šefa zadarskih vatrogasaca bilo je zapošljavanje njegove kćeri Silvane, po struci diplomirane turističke komunikologinje, u HAC na jednu od rukovodećih funkcija. Još jedna obiteljska afera koja se veže za Željka Šošu je optužba koja je anonimnim pismom stigla svim redakcijama prema kojem je Šoša preko veze zaposlio ženu u Kepolu. Izvor je tvrdio kako su Šošinoj ženi isplaćivane plaće i doprinosi, bez da se ikad pojavila na radnom mjestu, prenosi Novi list.

Kopirati
Drag cursor here to close