I ništa se ne zna

Ni mjesec dana nakon najveće zapljene heroina u povijesti BiH nitko nije uhićen

Vijesti / Crna Kronika | 16. 08. 2017. u 17:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) 19. srpnja u Zenici je po prijavi Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) zaplijenila 82 kilograma heroina, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 12 milijuna KM. Ipak, ova vijest je za bh. istražne organe prošla poprilično neopaženo, a o akciji je izdano klasično priopćenje bez detalja o osumnjičenima, piše Klix.

Gotovo mjesec dana nakon što je otkrivena pošiljka heroina nadležne agencije još nikoga nisu uhitile, a javnosti nisu predočene informacije da li postoje osumnjičene osobe. Sve što je javnosti priopćeno jeste da je pošiljku heroina otkrila Uprava za neizravno oporezivanje, koja je u Zenicu poslana iz Bugarske.

Ta štura informacija objavljena je pet dana nakon što je pronađena droga uz napomenu da cijeli slučaj preuzima SIPA. Tim povodom u međuvremenu, novinari su kontaktirali i SIPA-u, ali su dobili kratak odgovor da se provodi istraga pod nadzorom Tužiteljstva BiH te da zbog zaštite interesa istrage ne može biti priopćeno više informacija.

Cijeli slučaj šturo je prezentiran u medijima, bez ikakvih podataka na koji način su čak 82 kilograma heroina ušla u BiH, da li na nekom graničnom prijelazu, postoje li osumnjičene osobe, da li je droga bila namijenjena za "tržište" BiH ili je naša zemlja bila tek prolazna ruta ka zemljama zapadne Europe i slično.

Čak je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kritizirao smušenost nadležnih institucija u ovom slučaju, kazavši da mnoge stvari u konkretnoj akciji pronalaska droge nisu jasne. S obzirom na to da je procijenjena vrijednost otkrivenog heroina viša od 12 milijuna KM, sama ta činjenica, kao i građani ove zemlje zaslužuju doznati više.

Kopirati
Drag cursor here to close