Spaljivanje

Netko ministarstvu podmetnuo drogu?

Proces podrazumijeva da se droga prilikom izuzimanja iz prostorija sudova i policije, prethodno vještači, mjere količine i pakira u specijalne vreće.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 08. 2018. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine energično odbacuje navode MUP-a RS da je prilikom spaljivanja oduzete opojne droge u Termoelektrani Gacko prošlog tjedna, na bilo koji način moglo dogoditi da dio droge ne bude uništen.

''Povjerenstvo za uništavanje opojnih droga Vijeća ministara BiH ovaj proces vodi u skladu s najvišim standardima i vrlo strogim procedurama, gdje se cjelokupan proces dokumentira, te provodi pod stalnim nadzorom pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje SIPA vrši prijevoz i osigurava oduzetu opojnu drogu od mjesta skladištenja do mjesta uništavanja, te  osigurava i samo mjesto uništavanja'', navodi se u reagiranju ministarstva.

Proces podrazumijeva da se droga prilikom izuzimanja iz prostorija sudova i policije, prethodno vještači, mjere količine i pakira u specijalne vreće.

''Prijevoz se  vrši u vozilima SIPA-e, koja su također zapečaćena, prevozi do samog mjesta za uništavanje te uz obimnu i detaljnu fotodokumentaciju, koja je urađena i u ovom slučaju, vrši spaljivanje u prisustvu članova povjerenstva i policije. Zbog toga isključujemo bilo kakvu mogućnost da pronađena supstanca u krugu termoelektrane Gacko, može biti droga koja je namijenjena za uništavanje i izražavamo sumnju u porijeklo te materije. Između ostalog, prilikom transporta, vozila i droga nikada nisu bila u blizini prostorija  gdje je sumnjiva supstanca navodno nađena'', navelo je ministarstvo.

Ministarstvo je pozvalo nadležno tužiteljstvo u Trebinju da pronađenu sumnjivu materiju dostave na vještačenje Centru za forenzička ispitivanja i vještačenja Federalne uprave policije, koji su pružali podršku u cjelokupnom procesu, kako bi utvrdili radi li se u istoj supstanci i time otklonili svaku sumnju  u porijeklo ove materije.

''Ovo je potrebno iz razloga jer se količine pronađene materije, koje je danas priopćio MUP-a RS, ne podudaraju ni s jednom evidentiranom količinom/pakiranjem droge koja je vještačena prije uništavanja'', navodi se u reagiranju ministarstva.  

Podsjećamo, Alternativna televizija objavila je kako je samo dan nakon što je Ministarstvo sigurnosti objavilo da je u pogonima TE Gacko uništeno više od 700 kilograma, ulične vrijednosti 7 milijuna KM pronađena određena količina droge koja nije uništena.

Tri najlonske vreće  su, kako piše ATV,  pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazili heroin, skunk i kokain. 

''Nije jasno kako  je ova količina droge dospjela na to mjesto i zašto  nije uništena'', navodi ATV.

Kopirati
Drag cursor here to close