Nakon prometne nesreće

Nesreća u Drežnici: Cisterna izvučena, spriječena ekološka katastrofa

Cisterna je ostala plutati i zaustavila se par stotina metara nizvodno.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 04. 2022. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autocisterna koja je sletila u jezero Salakovac u petak 28. travnja u mjestu Drežnica je izvučena.

Naime, nakon prometne nesreće u kojoj je vozač autocisterne nakon sudara s kombijem slovenačkih tabla izgubio život - cisterna je ostala plutati i zaustavila se par stotina metara nizvodno.

Interventna ekipa za eko incidente Delta Petrola je odmah po dojavi dosla na lice mjesta s četiiri specijalno opremljene cisterne i dva kombija sa materijalima za sanaciju eko incidenata (naftne barijere, apsorbirajuce maramice/krpe, disperzant za povrsinsko uklanjanje mrlje).

Postavljena je i barijera u slučaju izlijevanja nafte, te je pristupljeno postupnom vađenju cisterne iz vode, ankerisanjem na više pozicija na obali čeličnim sajlama, a ispod vode uz pomoć ronilačke ekipe "Extreme explorer" iz Mostara.

Cisterna je u petak poslijepodne privučena dovoljno da se može pristupiti gornjim deklima, te je sva nafta (cca. 33 t) sigurno uklonjena bez izlijevanja ijedne kapi u Neretvu.

Podsjećamo, prometna nesreća dogodila se u četvrtak 28. travnja oko 16:20 sati na cesti M-17 u mjestu Drežnica, a u njoj su sudjelovali kombi slovenačkih registarskih oznaka te autocisterna iz Visokog, koja je sletjela u Neretvu.

Vozač autocisterne je preminuo, a vozač kombija je teže ozlijeđen. Sedam osoba koje su se nalazile u kombiju su puštene na kućno liječenje.

Kopirati
Drag cursor here to close