Anela Golemac

Nesreća na skokovima: U padu na stijene preminula članica Mostarskih kiša

Od Anele se na društvenim mrežama oprostio njezin kolega Sergio Sotrić.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 07. 2023. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anela Golemac (55) iz Mostara, članica ansambla Mostarsk kiše, jučer je preminula u Kantonalnoj bolnici Dr.Safet Mujić nakon što je pala niz stijene, a potom u rijeku Neretvu.

Od Anele se na društvenim mrežama oprostio njezin kolega Sergio Sotrić.

''Preminula je naša draga drugarica iz ansambla "Mostarske kiše". Dragi i poštovani, jutros mi stiže ova tužna i tragična vijest, da je naša draga drugarica (zajedno smo u mladosti pjevali u Ansamblu "Mostarske kiše") Anela Golemac (55), sinoć u 23:45 sati preminula u KB "Dr. Safet Mujić", naveo je Softić.

Dodaje kako je Anela jučerašnje skokove posmatrala u blizini bašte jednog ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

''Anele Golemac (prva sa lijeve strane) ćemo se sjećati po njenom osmijehu, kao na ovoj fotografiji, koja je nastala prilikom jubileja "40 godina Ansambla Mostarske Kiše", javne manifestacije, koju smo supruga Sanja i ja organizirali 2013. u mostarskom hotelu Bristol'', stoji u Facebook statusu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close