Enter

Nema tjeralice za mostarskim pljačkašima

Vijesti / Crna Kronika | 19. 08. 2016. u 08:36 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je mostarska policija objavila da je raspisana tjeralica za pljačkašima novca iz automobila Elektroprivrede HZHB u Mostaru, pa je javnost očekivala fotografije i imena, radi se samo o internoj tjeralici. Kako nam je potvrđeno, raspisana je operativna tjeralica kojom se obavještavaju i upozoravaju sve policijske službe i agencije, a ne javna tjeralica.

''Raspisana je operativna potraga, koja je interna među policijskim službama i agencijama, a ne javna. No mogu reći da se ove dvije osobe dovode u vezu s još nekim kaznenim djelima'', rekao nam je izvor iz MUP-a, koji nije želio da ga imenujemo.

Podsjećamo, nakon što je Bljesak.info dobio i objavio snimku bjegunaca u Kampusu, povezali smo da su u pljački korišteni ranije ukradeni skuter i automobil. Dovoljno je samo bilo povezati ranija izvješća policije, koja nakon pljačke nije niti znala na kojoj je lokaciji opljačkano vozilo.

Naime, bilo je za očekivati da se javnosti predoče imena i prezimena osumnjičenih i njihove fotografije ako je raspisana tjeralica, pa je na naš upit o tome, policija jednostavno rekla da je pogriješila u priopćenju.

Policijski izvor nam je potvrdio kako je snimku dvije osobe koje s kacigom, potkapom i pištoljem bježe sveučilišnim kampusom koje je objavio naš portal policija koristila u istrazi i da su osobe sa snimke vjerojatno pljačkaši.

U javnost su ipak dospjela imena, pa je objavljeno kako su Anđelo Delić i Danijel Rosić osobe odgovorne za ovu pljačku, a policija navodi kako su odgovorni i za neka druga kaznena djela.

Inače, Uprava policije MUP-a HNŽ u priopćenju je objavila da u suradnji s Tužiteljstvom HNŽ nastavlja intenzivan rad na rasvjetljavanju i ostalih kaznenih djela koja su se dogodila na području ove županije.

Kako je u priopćenju navedeno, povećane su i pojačane preventivne aktivnosti cjelokupnog operativnog sastava Uprave policije (uključujući i Postrojbu za potporu) s ciljem eliminiranja i sprječavanja svih težih oblika kaznenih djela'

''Svaku večer s temeljnom policijom u preventivnom radu na terenu bit će priključeni djelatnici jedinice za potporu'', rekao nam je izvor iz MUP-a.

Dakle, specijalci izlaze na mostarske ulice, a doznajemo kako su nedavno policijski rukovoditelji pozvani na poseban raport kod ministra sigurnosti HNŽ-a Slađana Bevande. Sastanak u središnjici HDZ-a BiH sazvan je, kako doznajemo, zbog nezadovoljstva radom policije.

Nedavno je i županijski premijer Nevenko Herceg policajcima, nakon što su im predana nova vozila, poručio da se malo uozbilje.

Naime, svakim danom svjedočimo sve većem broju ozbiljnih kriminalnih dijela, a iz policije se najčešće može čuti samo da je istraga u tijeku. 

Kopirati
Drag cursor here to close