Potvrdio konzul

Nema novih informacija o bh. državljaninu zarobljenom ispod ruševina u Turskoj

Državljanin BiH je ostao zarobljen ispod ruševina zgrade tvrtke GOPA Worldwide Consultants u kojoj radi.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 02. 2023. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konzul Bosne i Hercegovine u Istanbulu Siniša Mihailović za N1 je rekao da jutros nema novih informacija o tome da li je netko od državljana BiH ozlijeđen ili stradao u razornim potresima koji su se dogodili na jugoistoku Turske.

Mihailović je kazao i to da nema novih informacija ni o državljaninu BiH inicijala A.P. koji je jučer ostao zarobljen pod ruševinama jedne zgrade u gradu Malatya u Turskoj.

Kako je rečeno, on je ostao zarobljen ispod ruševina zgrade tvrtke GOPA Worldwide Consultants u kojoj radi.

''Nema ništa novo i nasreću, do sada, nemamo podatke o drugim državljanima BiH da su pod ruševinama'', istaknuo je Mihailović za N1.

Inače, na osnovu posljednjeg izvještaja o broju mrtvih u Turskoj i Siriji uslijed zemljotresa koji od jučer razaraju ove dvije zemlje, radi se, za sada, o ukupno 4.300 žrtava. 

Kako se razmjere razaranja od potresa jačine 7,8 stupnjeva po Rihteru nastavljaju, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je upozorila da bi broj žrtava mogao premašiti 20.000, a srušeno je blizu 6.000 objekata.

Potpredsjednik Turske Fuat Oktay rekao je da je 2.921 osoba poginula, a 15.834 povrijeđeno u potresima koji su se osjetili u 11 provincija, uključujući Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye i Diyarbakır, dok broj žrtava prijeti da će porasti mnogo više zbog velike štete.

Kopirati
Drag cursor here to close