Granična policija

Nekoliko uhićenja na graničnim prijelazima; Na Savi spriječeno krijumčarenje tekstila

Vijesti / Crna Kronika | 27. 10. 2014. u 13:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Jedinice granične policije Hum su 27. listopada 2014. godine u 01:30 sati lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine, O. LJ. (1981.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga zbog kaznenih djela: 'izazivanje opće opasnosti' i 'krađa' potražuje Osnovni sud Banja Luka. Osoba je kontrolirana na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum. O. LJ. je predat službenicima Sudske policije Foča na dalje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Kamensko su 26. listopada 2014. godine prilikom ulaza u BiH na MGP Prisika lišili slobode bh. državljanina, S. K. (1960.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Općinski sud u Bugojnu raspisao potragu zbog kaznenog djela 'napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti'. S. K. je isti dan u 10 sati predat službenicima Sudske policije Livno na dalje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina su 25. listopada 2014. godine u 00:40 sati lišili slobode državljanku Bosne i Hercegovine, H. Z. (1968.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da je zbog kaznenog djela 'krađa' potražuje Osnovni sud Banja Luka. H. Z. je kontrolirana na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Državljanka BiH je isti dan predata službenicima Sudske policije Bijeljina na dalje postupanje.

Također pripadnici JGP Bijeljina su 25. listopada tijekom nadzora graničnog pojasa na području Velinog Sela, na obali Save uočili tri osobe koje su vreće sa robom prebacivale iz čamca koji je doplivao iz smjera R. Srbije u vozilo marke 'audi'.

Vozač sa vozilom se udaljio sa obale, a državljanima R. Srbije: T. A. (1978.) i B. D. (1986.) koji su čamcem pristali na obalu su policijski službenici uručili naloge zbog počinjenog prekršaja 'ilegalan prelazak državne granice'. Privremeno je oduzet metalni čamac, kao i roba (243 trenerke, 180 majica i 106 helanki) koja će biti biti predata Upravi za neizravno oporezivanje BiH. U toku je dalji rad na ovom predmetu, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close