strah

NATO u Bruxellesu podigao nivo sigurnosti, otkazane vanjske posjete

Vijesti / Crna Kronika | 23. 11. 2015. u 12:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NATO je uskladio operacije u svom sjedištu u sjeveroistočnom dijelu Bruxellesa s obzirom da u belgijskoj prijestonici ostaju na snazi najviše mjere sigurnosti, uvedene nakon terorističkih napada u Parizu.

Neimenovani dužnosnik NATO-a koji je želio ostati anoniman, rekao je da su neki članovi osoblja Alijanse zamoljeni da rade od kuće i da su otkazane vanjske posjete i gostujuće grupe planirane za danas, prenosi Fena.

NATO je također podigao svoj interni nivo sigurnosti, ali "sjedište NATO-a radi", dodao je on, prenosi AP.

Jučer je belgijski premijer Charles Michel, rekao da će i danas biti na snazi najviši stupanj sigurnosti tako da sve škole, sveučilišta i gradski metro neće raditi.

"Ostajemo na oprezu i poduzimamo sve neophodne mjere kako bi osigurali sigurnost našeg osoblja i prostorija".

Podsjetimo, tijekom nedjelje premijer Belgije Charles Michel objasnio je da su sigurnosne službe ustanovile kako postoji velika mogućnost istodobnog višestrukog napada naoružanih skupina na različita mjesta na cijelom području regije Bruxellesa.

Belgijska policija provela je u nedjelju navečer 19 pretresa u više bruxelleskih općina i tri u Charleroiju, 60 kilometara južno od Bruxellesa, pri čemu je uhićeno 16 osoba dok najtraženiji bjegunac Salah Abdeslam nije pronađen, objavilo je belgijsko tužiteljstvo na konferenciji za novinare.

Policija je pokrenula široku protuterorističku akciju na više lokacija na području Bruxellesa, u općinama Molenbeek, Anderlecht, Jette, Schaerbeek, Foret, Woluwe-Saint-Lambert, te u gradu Charleroiju, 60 kilometara južno od Bruxellesa.

Također, tijekom subote u Bruxellesu je proglašen četvrti, odnosno najviši stupanj opasnosti od terorističkog napada.

Na sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost prihvaćene su mjere koje bi za građane trebale smanjiti opasnost od mogućih terorističkih napada. Tako su za vikend otkazani svi skupovi i javne priredbe na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close