Snage na terenu

Nastavlja se potraga za radnikom koji je upao u rijeku Bosnu

Potrazi će se u ponedjeljak pridružiti tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko jer je sonar koji imaju prilagođen za ovaj tip rijeke.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 11. 2021. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava civilne zaštite u ponedjeljak ujutru uputila je pripadnike dvije Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i pod vodom sa potrebnom opremom koji će zajedno sa pripadnicima Gorske službe spašavanja Žepče, CZ Žepče, PU Žepče i pripadnicima AFAD-a nastaviti potragu za radnikom koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na koridoru Vc.

Podsjetimo, oni su u ponedjeljak 08. studenoga s krana na deset metara visine pali u nabujalu rijeku Bosnu na lokalitetu Kahrimani kod Begovog hana u Žepču nakon čega je za njima organizirana potraga, prenosi "Avaz". 

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su, 11. studenoga, pronašli u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem, državljaninom Turske, potraga je nastavljena.

Dvadeset dva pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, njih 12 iz Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom sa medicinskom podrškom i 10 pripadnika Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi s čamcima, podijeljeni u tri grupe i s ronilačkim timom u pripravnosti, pretraživat će područje od mjesta nesreće do Žepča i od Žepča do Zavidovića.

Pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i izvanrednim situacijama - AFAD koji su se odazvali pozivu turske kompanije "Cengiz Insaat" stigli su u Bosnu i Hercegovinu u petak navečer 12. studenoga, a sljedeći dan se odmah uključili u potragu kako bi pomogli spasiocima u pronalasku nestalog radnika, državljanina Turske.

Potrazi će se u ponedjeljak pridružiti tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko jer je sonar koji imaju prilagođen za ovaj tip rijeke.

Kopirati
Drag cursor here to close