Prognoze neizvjesne

Nasilnici mu razbili glavu metalnim šipkama; Vasiljević na aparatima za disanje

Vasiljevića su napali metalnim šipkama u trenutku kada se vraćao u Parohijski dom u Šekovićima, gdje se održavalo lovačko veče. Bjesomučno su ga tukli po cijelom tijelu, a zadobio je frakturu lobanje, polomljena mu je čeona kost, kao i potkoljenica.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 06. 2019. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slobodan Vasiljević iz Vlasenice brutalno je pretučen 2. lipnja, oko pet minuta iza ponoći u blizini Parohijskog doma u Šekovićima. Nakon što je pronađen u besvjesnom stanju, prebačen je u bolnicu u Zvorniku, a potom u UKC Tuzla, gdje se liječnici bore za njegov život. 

Žurnal.info piše kako je policija danas uhitila Stevana Garića, Miljana Milića, Nebojšu Petkovića i Stefana Radovanovića, koji se terete za pokušaj ubojistva Slobodana Vasiljevića. 

Njihovo uhićenje za Žurnal.info je potvrdio glasnogovornik PU Zvornik Miljan Bobar, koji je naveo da je u tijeku kriminalistička obrada uhićenih. 

Uposlenici Boksita

Jedan od uhićenih, Stevan Garić, sin je Rada Garića,  nekadašnjeg komandira Interventnog voda Vlaseničke brigade Vojske RS, koji je uhićen u prosincu 2017. godine zbog optužbi da je počinio ratni zločin nad Bošnjacima u Vlasenici. 

SIPA je tada uhitila i mlađeg Garića, zbog ometanja akcije hapšenja njegovog oca. Nakon saslušanja, Stevan Garić je pušten na slobodu. Garić je odranije poznat policiji i po kriminalnim radnjama, a putem društvenih mreža je širio jezik mržnje prema Bošnjacima, navodi Žurnal.info. 

Dvojica uhićenih, Milić i Petković, su zaposleni u kompaniji ''Boksit'' Milići. Svi uhićeni su kako navodi Žurnal, odranije poznati policiji po kriminalnim radnjama. 

Ostvarene prijetnje

Prema saznanjima Žurnala svi oni su ranije prijetili Vasiljeviću da će mu ''polomiti lobanju'', što je on prijavio policiji u Zvorniku. Kako saznaje ovaj portal, prije napada pokušali su da ga presretnu automobilom. 

Vasiljevića su napali metalnim šipkama u trenutku kada se vraćao u Parohijski dom u Šekovićima, gdje se održavalo lovačko veče. Bjesomučno su ga tukli po cijelom tijelu, a zadobio je frakturu lobanje, polomljena mu je čeona kost, kao i potkoljenica. 

U UKC Tuzla su Žurnalu potvrdili da je Vasiljević na aparatima za disanje i da su sve prognoze neizvjesne. 

Očito je da su nasilnici svjesno krenuli da ubiju Vasiljevića, kao što je i sasvim izvjesno da im je netko, tko je bio unutra u Parohijskom domu, dojavio da je Vasiljević nakratko napustio objekat i da će se u njega vratiti. Sačekali su ga i krenuli u krvavi pohod, a potom pobjegli. Poznato je da su se u Šekoviće dovezli 'golfom 2''.

Slobodan Vasiljević je bio aktivan na društvenim mrežama, a na svom Facebook profilu ranijih godina javno je iznosio optužbe na račun vlasnika kompanije ''Boksit'' Rajka Dukića. 

Dukić je protiv njega podnio desetine  tužbi za klevetu pred Osnovnim sudom u Vlasenici, koje je mahom izgubio. 

Vasiljević je takođe davao izjave za medije nakon što je prije dvije godine u Milićima izbila afera ''poligraf''. Dukić je tada više od stotinu radnika podvrgnuo poligrafskom testiranju kako bi ispitao njihovu – lojalnost. 

Međutim, prema saznanjima Žurnala, Vasiljević duže vrijeme nije imao otvoreni sukob sa Dukićem.

Kopirati
Drag cursor here to close