Naša stranka Mostar

Fajić: Sklonite bombaše s mostarskih ulica

''Ako se na nivou policije i Vlade ne poštuju zakoni ove zemlje, i/ili ne sankcionira kršenje istih, onda ne iznenađuje razbojništvo i kriminal na ulicama'', poručili su iz GO NS Mostar.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 02. 2018. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U petak je na kružnom toku u mostarskom naselju Zalik pronađena ručna bomba i uklonjena tek nakon dva dana! To govori da ni ova godina neće biti mnogo drugačija od prethodne kad je riječ o sigurnosnoj situaciji u ovom naselju, ali i u Mostaru'', navedeno je u priopćenju Naše stranke Mostar.

Iz ove stranke su podsjetili kako je protekli mjesec obilježilo je pet hitaca koji su ispaljeni na pekaru u neposrednoj blizini autobuskog stajališta u Zaliku, dok je kako pišu u studenom bačena bomba pod vozilo, a kasnije i na obiteljsku kuću u istom naselju. Bacanje bombe pod vozilo se u Zaliku dogodilo i prošle godine, navodi Naša stranka u svom priopćenju.

''S obzirom na to da se radi o jako ozbiljnim narušavanjima sigurnosne situacije, kojima se u opasnost dovode na tisuće ljudi koji žive u naselju Zalik, ali i svih onih koji se kreću u blizini ili koriste sjeverni ulaz u Mostar, zahtijevamo da se načelnik Policijske uprave Mostar, komesar policije MUP-a HNŽ, ali i ministar unutarnjih poslova HNŽ u što hitnijem roku obrate javnosti i objasne šta su uradili po pitanju navedenih, ali i drugih incidenata na području Mostara i HNŽ, te koji je njihov plan djelovanja u narednom periodu'', izjavio je Feđa Fajić iz Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

U mostarskom odboru Naše stranke smatraju da je katastrofalna sigurnosna situacija u Mostaru samo posljedica političkih igara i prepucavanja na relaciji HDZ BiH/SDA u Vladi HNŽ, a u vezi s pozicijom komesara policije MUP-a HNŽ.

Iz ove stranke u priopćenju su podsjetili, da je Županijski sud u Mostaru prošle godine presudio da je policijski komesar  Ilija Lasić nezakonito imenovan na tu poziciju. Nakon ove presude, HDZ/SDA Vlada HNŽ i dalje nije smatrala za shodno da ikoga treba sankcionirati ili smijeniti, koalicija je neometano nastavila sa (ne)radom.

''Ako se na nivou policije i Vlade ne poštuju zakoni ove zemlje, i/ili ne sankcionira kršenje istih, onda ne iznenađuje razbojništvo i kriminal na ulicama'', poručili su iz GO NS Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close