Djelo još nije klasificirano

Mostar: Priveden jedan napadač na kadete sudske policije

Sudeći po izjavama oštećenih i svjedoka oni nisu napadnuti zato što su kadeti, pa je teško klasificirati djelo kao napad na službenu osobu
Vijesti / Crna Kronika | 19. 10. 2018. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan napadač na policijske sudske kadete u Mostaru je uhićen, no ovaj slučaj se po trenutnim dokazima ne može klasificirati kao napad na službene osobe.

''Prvi dokazi ne upućuju da su tri muške osobe napadnute zato što su policijski kadeti'', rekao je za Bljesak.info Kemal Maksumić, dežurni tužitelj.

Kaže kako se događaj istražuje u suradnji s Krim. odjelom MUP-a HNŽ-a, te da se prikupljaju činjenice i dokazi.

''Sudeći po izjavama oštećenih i svjedoka oni nisu napadnuti zato što su kadeti, pa je teško klasificirati djelo kao napad na službenu osobu'', rekao nam je tužitelj.

Inače, iz MUP-a HNŽ-a doznajemo da je do sada u ovom slučaju jedna osoba lišena slobode, i nad njom se provodi kriminalistička istraga.

Podsjetimo, tri kadeta sudske policije napadnuta su u četvrtak oko 10:30 sati na Trgu Musala u Mostaru. Dvojica su tom prilikom zadobila lakše ozlijede. Jedan od napadnutih spasio se bijegom u obližnju banku odakle je nazvao policiju.

''U PU Mostar su se obratili D.K. (1996), J.M. (1996) i D.D.T. (1997), svi iz Mostara i prijavili da su ih na Trgu Musala, ispred poslovnice ''Raiffeisen banke'', fizički napale tri NN muške osobe. Tom prilikom teške tjelesne ozlijede zadobio je D.K., dok je D.D.T. zadobio lakše tjelesne ozlijede'', navodi se u biltenu MUP-a HNŽ-a.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije jučer nam je rečeno kako su sudski policajci u vrijeme napada bili u civilnoj odjeći.

Kopirati
Drag cursor here to close