Tuzla

Namještali prometne nesreće, prijetili, varali osiguranja ... policija ih jutros sve uhitila!

''Do sada je obrađeno 13 od ukupno 49 prijavljenih prometnih nezgoda, počinjenih u posljednje dvije godine, za koje je naplaćeno oko 20.000 KM'', rekli su iz MUP-a.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 11. 2017. u 11:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanse županije uhitili su jutros sedam osoba s područja Tuzle koje su privedene radi kriminalističke obrade.

Kako je novinarima rečeno u MUP-u TŽ, postoji osnovana sumnja da su spomenute osobe namještale prometne nesreće, potom ih prijavljivale na naplatu i na taj način oštetili su za veće iznose novca osiguravajuće kuće i fizičke osobe koje su sudjelovale u tim nezgodama.

''Postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TŽ, u suradnji s Županijskim tužiteljstvom Tuzla, izvršili su pretrese na osam lokacija na području grada Tuzle. Uhićeni su jutros sprovedeni u prostorije MUP-a TŽ, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predate u nadležnost Tužiteljstva TŽ na dalje postupanje. Nakon kriminalističke obrade ove osobe će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu prijevara, biti predate nadležnom županijskom tužiteljstvu na dalje postupanje'', izjavio je glasnogovornik MUP-a TŽ Izudin Šarić.

''Do sada je obrađeno 13 od ukupno 49 prijavljenih prometnih nezgoda, počinjenih u posljednje dvije godine, za koje je naplaćeno oko 20.000 KM'', rekao je Šarić.

Kako je objasnio, osumnjičene osobe su sudjelovale u "saobraćajkama“ postavljajući svoja vozila ispred drugih vozila, a ima primjera da su od drugih sudionika u nezgodama uz fizičku prijetnju tražili da popune europski obrazac na veće iznose novca, a najmanji iznos po tim obrascima iznosi 5.000 maraka. Poslije su ih prosljeđivali do osiguravajućih kuća od kojih su vršili naplatu.

Izvršenje spomenutih kaznenih djela registrirano je zasad samo na području Tuzlanske županije, rečeno je u MUP-u TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close