Ide mu

Nakon razbijanja kafića, bivši ministar izazvao tučnjavu na stadionu?!

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, Avaz piše kako je masovnoj tučnjavi na stadionu u Gornjim Živinicama prethodila cjelodnevna pijanka…
Vijesti / Crna Kronika | 17. 04. 2019. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Abdulahu Zukiću, bivšem ministru poljoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona i članu Kantonalnog odbora SDA Tuzla te predsjedniku Upravnog odbora Doma zdravlja Živinice, nakon što je demolirao kafić i tukao goste, trebala su nepuna dva mjeseca da izazove novi skandal, objavio je Dnevni avaz navodeći kako se ovog puta radi o huliganskom napadu na utakmici 18. kola Druge nogometne lige Tuzlanskog kantona, gdje je izazvao masovnu tučnjavu.

Zukić je, navodi Avaz, blizak upravi Fudbalskog kluba  Slatina iz sela Bašigovci, koji se bori za ulazak u Prvu kantonalnu ligu, a izravni konkurent im je Mladost iz Gornjih Živinica, koja je trenutno prva na ljestvici.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, Avaz piše kako je masovnoj tučnjavi na stadionu u Gornjim Živinicama prethodila cjelodnevna pijanka Zukića i njegove ekipe u Bašigovcima.

''Tu je pala odluka da po svaku cijenu izazovu incident na stadionu Mladosti, da bi se domaćinu oduzeli bodovi. Po dolasku na stadion, Zukić je jednom od prijatelja dao 200 maraka da kupi viski i pivo, koje su nastavili piti tijekom utakmice između Mladosti iz Gornjih Živinica i Madosti 78 Donje Vukovije. Kako su nam prenijeli očevici, Zukić i njegovi prijatelji provocirali su domaće navijače, kojih je bilo oko 400. To je mahom rodbina igrača Mladosti, koja ih prati na svakoj domaćoj utakmici'', piše Avaz.

Incident je, navodi se, eskalirao pri kraju utakmice, kada su nasilnici pored tribina, okrenuti prema kućama, urinirali. Tu je bilo mnoštvo žena i djece, a jedan mještanin upozorio je Zukića i ostale da to ne rade. Zbog toga ga je muškarac s nadimkom Dropa pogodio bocom u glavu.

''Tada je domaćim navijačima prekipjelo, pa su im uzvratili. Šake su sijevale na sve strane, a bilo je i ozlijeđenih'', piše Avaz navodeći kako su Zukić ''i njegova svita pobjegli prema Bašigovcima'', te da su ''im na mjestu tučnjave ostali mobiteli i osobni dokumenti''.

Nekoliko osoba zbog ozljeda je zbrinuto u UKC-u Tuzla, a mještani su o svemu obavijestili policiju, koja je zabilježila incident kao narušavanje javnog reda i mira tučnjavom.

Avaz navodi da je Zukić 2017. godine optužen za primanje mita dok je bio ministar.

Podsjećamo, krajem siječnja objavljeno je kako je Zukić u Živinicama, s još nekoliko sudionika, demolirao kafić te je nekolicini gostiju nanio ozljede. Bio je pijan i ovo mu, kako je potvrdio vlasnik objekta, nije prvi put da izaziva incidente u njegovom kafiću. S njim je bio i njegov stranački kolega Ćazim Mulić, koji je vijećnik u Općinskom vijeću Živinice.

Kako su potvrdili iz MUP-a TŽ, Zukić se tereti za narušavanje javnog reda i mira te kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Kopirati
Drag cursor here to close