Strahovita nesreća

Nakon nesreće, nesreća: Kod Lukavca poginuo 26-godišnji radnik šlep službe

Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2017. u 16:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na magistralnoj cesti M-4 Lukavac-Gračanica, kod mjesta Gnojnica jutros oko 2:50 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 26-godišnji D.K. radnik šlep službe.

Kako je za 'Dnevni avaz' potvrdio Izudin Šarić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova TŽ, radnik je došao da bi odšlepao auto nakon nesreće koja se dogodila u 23:30 sati, a u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. No, najvjerojatnije, dok je radio, na njega je naletio Passat koji ga je usmrtio.

Kako saznaje 'Avaz', poginuli mladić je radio za izvjesnog Samira.

"Samir me je nazvao da mu posudim kamion jer je njegov bio pokvaren, neko crijevo je puklo. Rekao mi je da treba šlepati neka vozila poslije nesreće. S njim je bio stradali D.K.

Dao sam mu kamion, a oko 02:45 sati sam prošao tim mjestom i pozdravio se s njima. Htjeli su utovariti Golfa. Nakon što smo popričali, ja sam otišao. Jutros kada sam čuo da je poginuo D.K., bio sam šokiran", kazao je za 'Avaz' Enes Maier, vlasnik kamiona vučne službe.

"Obavijestili su nas da se dogodila nesreća u kojoj su se sudarili Ford Fiesta i Golf. Otišli smo na lice mjesta. Golf je bio u jarku i izvukli smo ga na cestu. Dok smo radili na tome da ga stavimo na kamion, Dino (D.K.) je bio s lijeve, a ja s desne strane kamiona. U tom momentu, vozeći velikom brzinom, naišao je Passat, koji je prvo udario u naš kamion, potom u Dinu, a zatim još 30 metara se prevrtao po livadi.

Bio sam šokiran. Odmah sam nazvao policiju, Hitnu pomoć... Pritrčao sam Dini, ali... Dalje se ni ne sjećam od šoka. Dino je na sebi imao fluorescentnu jaknu, a rotacija na kamionu je bila upaljena. Sve je bilo po propisima. Ne znam kako nas nisu vidjeli", kazao je za 'Avaz' Samir Alamili. U Passatu, kojim je upravljao Nedim A., bila su još trojica mladića.

Kopirati
Drag cursor here to close