Rat crnogorskih klanova

Najsuroviji balkanski podzemni rat

Vijesti / Crna Kronika | 08. 10. 2016. u 09:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već tri godine, od kraja 2013., traje otvoreni oružani sukob dvaju crnogorskih klanova zbog krađe više od 200 kg kokaina u španjolskoj Valenciji, krijumčarena brodom iz Južne Amerike, a vodi se u Kotoru, Beogradu i Novom Sadu, gdje su ubijena osmorica i ranjena četvorica njihovih pripadnika.

Još nekoliko mafijaških likvidacija, među kojima i one u Mostaru i Zvorniku, pripisuje se ovom sukobu koji se pretvorio u najsuroviji balkanski podzemni rat.

U toj nemilosrdnoj borbi do istrebljenja dvaju nasmrt zavađenih kotorskih klanova angažirani su plaćeni ubojice iz BiH, i to na obje strane.

Neki su već i identificirani. Naime, kako navode mediji, policija ima popis od desetak bivših profesionalaca iz BiH koji ubijaju za mafiju, odnosno za onog tko više plati. Postoji bar još toliko plaćenika koji rade opreznije i koji još nisu otkriveni. Riječ o bivšim ratnicima i pripadnicima specijalnih vojnih i policijskih jedinica koji su se stavili na uslugu mafiji.

Na cijeni su obučeni snajperisti koji su u ovom ratu angažirani dva puta. O kojim iznosima novca se radi, ne mogu precizirati čak ni ljudi iz podzemlja, ali je izvjesno kako je riječ o desecima tisuća eura.

Inače, kako se spominje, škaljarski klan vode braća Jovan i Igor Vukotić iz Dobrote, navodno bliski suradnici Luke Bojovića, dok su vođe druge skupine, tzv. kašćelanske, Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Kašćelan i njegov tjelohranitelj su krajem lipnja ranjeni u Novom Sadu. Na njih su, dok su bili u audiju A6 pucali napadači s motocikla te pobjegli.

Nastavak obračuna je u rujnu poprimio najsurovije razmjere. U razornoj eksploziji u naselju Muo u Kotoru ubijeni su pripadnici škaljarskog klana Goran Biskupović i Miloš Bošnjak, a potom je hicem iz snajpera usred zatvorskoga kruga u Spužu Dalibor Đurić za kojega se inače sumnjalo da je sudjelovao u likvidaciji Baranina Danila Radonjića i Podgoričanina Dženana Ramovića u Zemunu 2011.

Kopirati
Drag cursor here to close