terorizam

Najmanje 20 mrtvih u napadu na hotel i restoran u Burkini Faso

Vijesti / Crna Kronika | 16. 01. 2016. u 09:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 20 osoba poginulo je u terorističkom napadu na hotel i restoran u kojima se okupljaju stranci, uključujući osoblje Ujedinjenih naroda u Ouagadougou, glavnom gradu Burkine Faso.

Odgovornost za napad preuzela je islamistička skupina Al Qaeda islamskog Magreba. Šezdeset tri osobe, među kojima 33 ranjenih, evakuirane su ih hotela dok je još trajao napad pripadnika sigurnosnih snaga Burkine Faso i francuskih specijalaca koji su u subotu pokušali osloboditi taoce iz hotela.

‘’Trideset osoba izišlo je neozlijeđeno iz hotela, a evakuirano je i 33 ranjenih. Među neozlijeđenima je i ministar rada Clément Sawadogo, koji se nalazio u hotelu u trenutku napada’’, rekao je ministar komunikacija Remis Dandjinou.

 U predvorje hotela ušle su dvije skupine sigurnosnih snaga i tada su se, prema izjavama svjedoka, začuli pucnji, a u dijelu predvorja buknula je vatra, izvijestio je Reuters.

BBC podsjeća da se sličan napad islamističkih militanata na hotel u susjednoj državi Mali dogodio u studenome kada je poginulo 20 ljudi.

U Burkini Faso nedavno su održani prvi predsjednički izbori nakon prošlogodišnjeg državnog udara u kojem je nakon 27 godina vladavine svrgnut Blaise Compaoré. Ova zapadnoafrička država je do sada uglavnom bila pošteđena terorističkih napada.

Kopirati
Drag cursor here to close