Harald Kopitz

Najkraće suđenje u povijesti Hrvatske: Ocu 50 godina zatvora za ubojstvo troje djece

Vijesti / Crna Kronika | 07. 06. 2022. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ubojica svoje troje djece, Austrijanac Harald Kopitz, u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu nakon dvosatnog suđenja kažnjen s 50 godina zatvora.

U vjerojatno najkraćem suđenju u povijesti hrvatskog pravosuđa Kopitz je, iza zatvorenih vrata, priznao krivnju za trostruko teško ubojstvo, objavila je Hina.

Nepravomoću presudu objavila je sutkinja Iva Gradiški Lovreček. Za svako pojedinačno ubojstvo dosuđeno mu je 27 godina zatvora, što je objedinjeno u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina.

Kopitz je prethodno na sud doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je zbog zaštite dostojanstva ubijene djece i njihove majke ispražnjena prije nego što se izjasnio o krivnji.

Tužiteljstvo Kopitza tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, "s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela".

Mediji su pisali da je Kopitz živio i radio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač.

Majka ubijene djece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina.

Kopirati
Drag cursor here to close