Sarajevo

Načelnik pao zbog parkinga i mita za nekretninu?

Spomenute osobe se terete da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području općine Stari Grad…
Vijesti / Crna Kronika | 10. 05. 2023. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu akcije kodnog naziva "Start" slobode su lišeni Ibrahim Hadžibajrić, Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović, a kako je priopćeno iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo tereti ih se za krivična djela – organizirani kriminal, odnosno zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca, te primanje i davanje dara".

Kako je potvrđeno je Feni iz te institucije, osumnjičeni su da su od 2019. do svibnja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Kako iz Tužiteljstva navode, pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem instalirane aplikacije Sky kako bi prikrivali tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

Spomenute osobe se terete da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području općine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i tako nezakonito zaradili više stotina tisuća maraka.

Osumnjičenom Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi sa područja Starog Grada od koje je primio mito u iznosu od 150.000 KM, navela je Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close