Svjedok

Na suđenju tužitelju nije došla tužiteljica, a tužiteljstvo nije znalo da je u mirovini

Vijesti / Crna Kronika | 18. 01. 2023. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje Boži Mihajloviću, koji se tereti za nesavjestan rad u službi, otkazano je pred Općinskim sudom u Sarajevo jer na glavni pretres nije pristupila svjedokinja tužiteljstva.

Iako je za današnje ročište bilo planirano saslušanje svjedokinje Jasmine Gafić, tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine, ona se nije pojavila na ročištu u Općinskom sudu u Sarajevu.

Sudac Denis Kurtović rekao je kako joj je poziv poslan na adresu Državnog tužiteljstvu, te da su dobili povratnu informaciju da je Gafić otišla u mirovinmu, objavio je BIRN.

Potom je naredio Tužiteljstvu Kantona Sarajevo da u roku od tri dana dostave adresu na kojoj stanuje Gafić.

Božo Mihajlović, nekadašnji čelni čovjek Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal i korupciju u Tužiteljstvu BiH, tereti se da je propustio vršiti nadzor nad radom i postupanjem svoje daktilografkinje, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz više predmeta u iznosu od preko 100.000 konvertibilnih maraka.

Njemu je prvobitno suđeno pred Sudom BiH, gdje je osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelacijsko vijeće krajem 2020. ukinulo presudu i postupak prenijelo na Općinski sud u Sarajevu.

Naredno ročište zakazano je za 1. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close