2 godine praćenja

Na sjeveru Italije uhićeno oko 40 osoba iz klanova Ndranghete

Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2014. u 16:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski karabinjeri uhitili su utorak četrdesetak mafijaša, uglavnom na sjeveru Italije, koji pripadajau klanovima Ndranghete, kalabrijske mafije, optuženih za iznuđivanje od lokalnih poduzimača.

"Registrirali smo oko 500 epizoda zastrašivanja između 2008. i 2014. godine, među kojim je bio veliki broj iznuđivanja koja žrtve, u većini slučajeva, nisu ni navele", izjavio je za tisak u Milanu sudija Paolo Storari, jedan od sudionika istrage.

Uhićenja se odnose uglavnom na pripadnike triju klanova u regijama Coma i Lecca, dvaju industrijskih gradova sjeverno od Milana, koji su povezani s kriminalnim kalabrijskim obiteljima i pokazuju kako se mafija infiltrirala u bogatim regijama na sjeveru zemlje.

Istraga je trajala dvije godine uz pomoć telefonskih prisluškivanja i mikro-kamera sakrivenih na mjestima na kojim se mafija sastajala. "Prvi put smo izravno snimili polaganja zakletve mafijaša koji se zaklinju na vjernost svojoj grupi", naglasila je Ilda Boccassini, čuvena sutkinja koja je koordinirala istragu.

S obzirom na prikupljene dokaze, Boccassini je kazala da će tužiteljstvo odmah tražiti presudu, ubrzanu proceduru koja omogućava da se izbjegne faza prethodnih saslušanja.

Kopirati
Drag cursor here to close