MAS

Na sarajevskom aerodromu uhićena s krivotvorenim dokumentima Turske

Pregledom spomenute državljanke Turske na drugoj liniji graničnih provjera službenici ove postrojbe našli su i krivotvorenu osobnu iskaznicu Turske, doznaje se u ponedjeljak iz Granične policije BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 07. 2018. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo otkrili su 28. srpnja, kontrolom putnih isprava maloljetne državljanke Republike Turske, krivotvorenu putnu ispravu Turske kojom je pokušala ući u Bosnu i Hercegovinu, i za koju je naknadnim provjerama utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden dokument. 

Pregledom spomenute državljanke Turske na drugoj liniji graničnih provjera službenici ove postrojbe našli su i krivotvorenu osobnu iskaznicu Turske, doznaje se u ponedjeljak iz Granične policije BiH.  

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla je letom iz Dubaija. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "Krivotvorenje isprave", o događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo. 

S obzirom na to da je majka maloljetne državljanke Turske, koja je bila u njezinoj pratnji, zatražila međunarodnu zaštitu – azil, prema nalogu tužitelja obje su predate pripadnicima Službe za poslove sa strancima. 

Krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti.

Kopirati
Drag cursor here to close