Spašavanje

Na Prenju ozlijeđen planinar, evakuiran helikopterom

Planinar iz Jablanice sudjelovao je u Memorijalnom pohodu "Lupoglav 2020" s više od dvije stotine ljudi.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 02. 2020. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na planini Prenj u mjestu Lupoglav ozlijeđena je jedna osoba, a u tijeku su pripreme za njegovu evakuaciju.

Planinar iz Jablanice sudjelovao je u Memorijalnom pohodu "Lupoglav 2020" s više od dvije stotine ljudi. On se okliznuo i pao te je zadobio višestruke ozljede.

Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite odmah je uputio zahtjev za angažman helikoptera, a timovi GSS FBiH koji su na osiguranju pohoda su zbrinuli unesrećenog i krenuli sa transportom do mjesta gdje je moguć pristup helikopterom, priopćeno je iz GSS-a FBiH. 

Naknadno je priopćeno iz Gorske službe spašavanja da su spasioci GSS FBiH, uspješno transportirali ozlijeđenog do Barnog dola i Planinarskog bivka, odakle su u suradnji sa organizatorom pohoda pozvali helikopterski servis RS koji se odazvao pozivu i odmah uputio helikopter koji će da izvrši evakuaciju unesrećenog sa planine do kliničkog centra.

Foto: GSS / Spašavanje planinara s Prenja

Dodaju da, u međuvremenu, nakon četiri i pol sata čekanja i helikopter Oružanih snaga je dobio naredbu za polijetanje te su oba helikoptera došla na lice mjesta i pružili neophodni transport unesrećenom. Helikopter OS se nalazi na putu prema Kliničkom centru sa ozlijeđenim planinarom.

Kopirati
Drag cursor here to close