Kontrola

Na granici otkriveno deset osoba koje su potraživali sudovi i policija

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 23. travnja 2024. godine, lišili su slobode S.P. (1982.), državljanina BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 04. 2024. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 23. travnja 2024. godine, lišili su slobode S.P. (1982.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela Utaja. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Dan ranije, 22. travnja 2024., pripadnici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode M.M. (1967.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Oštećenje tuđe stvari. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Banja Luka. Uz navedeno, 18. travnja 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su lišili slobode M.J. (1970.) na području Gradiške. Provjerama je utvrđeno da ga Općinski sud u Bosanskoj Krupi potražuje zbog krivičnih djela Krađa, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Krivotvorenje isprave. Državljanin BiH je predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zatvorenik

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 23. travnja 2024., lišili su slobode M.M. (1995.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 22. travnja 2024. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod lišili slobode S.F. (1988.), nakon što je ustanovljeno da Općinski sud u Zenici potražuje ovu državljanku BiH zbog krivičnog djela Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti. Predata je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brčko, 21. travnja 2024., lišili su slobode A.B. (1976.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brčko. Utvrđeno je da Kantonalno tužiteljstvo Tuzlanskog kantona potražuje ovog bh. državljanina zbog krivičnih djela Silovanje i Ugrožavanje sigurnosti. Predat je službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Na aerodromu

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 21. travnja 2024., lišili su slobode D.K. (1989.) jer je ustanovljeno da ga Općinski sud u Živinicama potražuje zbog krivičnog djela Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti. Državljanin BiH i Republike Italije je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Bergama. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Prethodno, 18. travnja 2024., pripadnici ove jedinice su na letu iz Varšave lišili slobode A.Š. (1978.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 19. travnja 2024., lišili su slobode M.Z. (1987.) jer je utvrđeno da ga Osnovni sud Brčko distrikta BiH potražuje zbog krivičnog djela Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH. Također, na ulasku u BiH na prijelazu Orašje, pripadnici ove jedinice su 18. travnja 2024. predali bh. državljanina, N.Č. (1966.), službenicima Policijske uprave Orašje, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave.

Kopirati
Drag cursor here to close