Doboj - Maglaj

Na cesti napadnute časne sestre

Izišli su iz auta i nasilno pokušali otvoriti vozačeva vrata auta u kojem su se nalazile dvije časne sestre...
Vijesti / Crna Kronika | 24. 10. 2018. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 22. listopada 2018. god. oko 14 sati, na federalnom dijelu prometnice M17 između Doboja i Maglaja, koja je u nadleštvu Policijske uprave Tešanj ili Maglaj dogodio se napad na izaslanstvo Caritasa riječke nadbiskupije, objavio je Caritas Bosne i Hercegovine.

''Na auto Caritasa riječke nadbiskupije, kojim je upravljala ravnateljica ovog Caritasa, nepoznate osobe bacile su teški predmet da bi nakon toga dvojica nepoznatih tridesetogodišnjaka zapriječili prolaz. Izišli su iz auta i nasilno pokušali otvoriti vozačeva vrata auta u kojem su se nalazile dvije časne sestre: ravnateljica i njezina susestra. Spasila ih je njihova prisebnost, jer su tom trenutku zaključale sva vrata auta. Uz glasne i nasilničke povike vikali su da su im razbile retrovizor na autu. Shvativši da se u autu nalaze časne sestre i da samo nasilnim putem mogu ostvariti svoje namjere sa svojim autom su pobjegli u za nepoznatom pravcu'', navodi se u priopćenju Caritasa.

Dodaje se kako iz straha za daljnje putovanje prema Sarajevu na ovogodišnji susret Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici i povratak u Rijeku ovaj napad nisu prijavile policiji koja se u tom trenutku nalazila u velikom broju na tom cestovnom pravcu.

''Mi u Caritasu Bosne i Hercegovine očekujemo poduzimanje potrebnih koraka i informaciju od strane spomenutih policijskih uprava o poduzetim koracima kako bi se osigurala sigurnost na spomenutoj prometnici putnika i vozila, a posebno delegacija Caritasa iz Republike Hrvatske'', naveo je Caritas Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close