Ljubuški

Na Bijači ''pali'' Crnogorci s 10,5 kg skunka

Vijesti / Crna Kronika | 03. 05. 2017. u 14:29 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Doljani u srijedu su na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača kod dvojice državljana Crne Gore otkrili 10,5 kilograma opojne droge skunk.

U vozilu VW Passat registarskih oznaka Crne Gore prilikom izlaska iz BiH kontrolirani su dvadesetdevetogodišnji N.H. i dvadesettrogodišnji Ć.S., a opojnu drogu službenici su otkrili na više skrivenih mjesta u podvozju i prtljažniku vozila.

N.H. i Ć.S. lišeni su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga.

Očevid je obavljen uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Ljubuški Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

Vozilo i 36 paketa skunka privremeno su oduzeti, priopćili su iz Granične policije BiH.

U priopćenju se također ističe kako Granična policija BiH u posljednje vrijeme bilježi najveće zapljene marihuane u BiH.

U 2016. na području Trebinja u jednom slučaju zaplijenjena su 343 kg marihuane, a u druga dva 52, odnosno 13 kg. Protekle godine pripadnici GP BiH su pronašli i oduzeli više od tone marihuane i zasada Cannabis sative.

U kolovozu 2016. na granici ili u graničnom pojasu registrirano je 16 slučajeva oduzimanja opojne droge u većim i manjim količinama.

Količine oduzetih opojnih droga i broj evidentiranih slučajeva značajno premašuju statistike iz prethodnih godina.

Bolji rezultati rada proizvod su kontinuiranog zalaganja pripadnika GP BiH na suzbijanju zlouporabe opojnih droga, ali i prioriteta u radu koje su postavili rukovoditelji policijske agencije, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close