Potraživali sudovi i policija

Na bh. granicama uhićeno 12 osoba

Na graničnim prijelazima otkriveno 12 osoba koje su potraživali sudovi i policija
Vijesti / Crna Kronika | 06. 05. 2024. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Postrojbe granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 5. svibnja 2024. godine, lišili su slobode E.Š. (2002.), državljanina BiH.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenih djela Krađa.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Gradiška - posjedovanje opojnih droga

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška, pripadnici ove postrojbe su lišili slobode E.DŽ. (1987.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog kaznenog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhićenja zbog prometa oružjem i ovjeravanja neistinitog sadržaja

Uz navedeno, pripadnici Postrojbe GPBiH Gradiška su 4. svibnja 2024., lišili slobode dvojicu državljana BiH na prijelazu Gradiška.

Na ulasku u BiH lišen je slobode D.T. (1985.) jer je Policijska uprava Doboj raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih tvari.

Predat je službenicima Policijske uprave Doboj. Na izlasku iz BiH lišen je slobode DŽ.I. (1998.) jer ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Uhićena i državljanka RH

Također, pripadnici Postrojbe GPBiH Gradiška su 1. svibnja 2024., lišili slobode L.Š. (1988.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela Krađa. Državljanka Republike Hrvatske je kontrolirana na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradina i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Postrojbe GPBiH Bijeljina, 4. svibnja 2024., lišili su slobode M.T. (1957.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora.

Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Uhićen i državljanin Srbije

Prethodno, 3. svibnja 2024., pripadnici ove postrojbe su lišili slobode I.T. (1957.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi. Utvrđeno je da Osnovni sud u Kotor Varoši potražuje ovog državljanina Republike Srbije radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Postrojbe GPBiH Zvornik, 3. svibnja 2024., lišili su slobode R.M. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Postrojbe GPBiH Gorica su 3. svibnja 2024. lišili slobode I.Č. (1969.) prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Osoje. Utvrđeno je da Općinski sud u Mostaru potražuje ovog bh. državljanina radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Uhićen na granici zbog izborne prevare

Pripadnici Postrojbe GPBiH Orašje, 3. svibnja 2024., predali su M.N. (1992.) službenicima Policijske uprave Orašje, nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela Izborna prevara. Državljanka BiH je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Šamac.

Pripadnici Postrojbe GPBiH Brod, 2. svibnja 2024., lišili su slobode Z.S. (1983.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela Teška krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Pripadnici Postrojbe GPBiH Izačić, 1. svibnja 2024., lišili su slobode M.M. (1976.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog kaznenog djela Krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close