Podignuta optužnica

Muškarac za dvije godine obio 27 kuća i stanova

U optužnici se Mitović tereti za 27 provala i za produženo krivično djelo teška krađa.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 07. 2023. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka protiv Gabrijela Mitovića (42) iz ovog grada jer se sumnjiči da je za dvije godine obio 27 kuća i stanova.

Podsjećamo, Mitović je uhićen u studenom prošle godine zbog sumnje da je provalio u tri stana iz kojih je krao novac, nakit, dukate i druge dragocjenosti vrijedne oko 27.000 KM te mjesec dana kasnije, kada je bio optužen za sedam provala, i to sve u sklopu akcije "Balkon".

27 provala

Kako se navodi u optužnici, Mitović je od 14. siječnja 2021. godine do 9. travnja 2023. godine na području Banja Luke u više navrata provaljivanjem u kuće i stanove, oduzeo tuđu pokretnu stvar u namjeri da je protivpravno prisvoji te je u više navrata provaljivanjem pokušao oduzeti tuđu pokretnu stvar, a vrijednost ukradene stvari prelazi iznos od 10.000 konvertibilnih maraka.

U optužnici se Mitović tereti za 27 provala i za produženo krivično djelo teška krađa, prenose Nezavisne

Između ostalog, on se sumnjiči da je 15. listopada prošle godine u Ulici Rajka Bosnića došao do stana D.V.M., popeo se na zaključan balkon koji je uz pomoć alata i fizičke snage otvorio i ušao u stan te otuđio veću količinu stvari.

"Dana 7. studenoga 2022. godine od 17.50 do 20 sati, u Banja Luci u Ulici Prve krajiške brigade narodne odbrane u namjeri protivpravnog prisvajanja, došao do stana M.K., nakon čega se popeo na balkon te upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovao na zaključana balkonska vrata te ista nasilno otvorio i ušao u unutrašnjost stana, gdje je pronašao i otuđio veću količinu stvari nanijevši imovinsku štetu od oko 1.500 KM", stoji u optužnici.

Niz se nastavlja 

On se tereti i da je od 27. do 30. siječnja 2021. godine u Ulici Bogdana Milovanovića Krajišnika došao do kuće F.Ž., te je upotrebom fizičke snage i alata izbacio iz ležišta prozor kuće, ušao u unutrašnjost te uzeo i prisvojio 5.200 KM.

Mitović se tereti da je od 12. do 19. siječnja 2021. godine u Ulici Braće Kukrika došao do kuće V.M., razbio staklo prozora od spavaće sobe te otuđio stvari koje su procjenjene na oko 3.000 KM.

"Od 4. do 7. listopada, on se tereti da je u Ulici Sime Miljuša došao do stana M.B., te se uz pomoć merdevina popeo do balkonskih vrata koja je nasilno otvorio te prisvojio novac u iznosu od 1.500 eura, rezervni ključ od stana, vlasničku knjižicu od automobila grand Pikaso, dvije zlatne burme, ogrlicu od bijelog zlata, dva ručna sata te druge stvari i oštetio vlasnika za ukupno 6.500 KM", piše u optužnici.

Mitović se, između ostalog, tereti i da je 6. ožujka ove godine od 14:20 do 22:15 sati u Ulici Prve krajiške brigade narodne obrane došao do stana R.Z. koji nije bio u stanu te se popeo na balkon, ušao nasilno u stan te ukrao stvari koje su vrijedne oko 7.000 KM.

"Dana 9. travnja ove godine u Banja Luci, u Ulici Braće Jugovića došao do stana oštećenog P.I., nakon čega se iskoristivši odsustvo vlasnika, popeo na balkon, nasilno ušao u unutrašnjost stana te uzeo i prisvojio veću količinu zlatnog nakita i druge stvari i za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 5.000 KM", stoji u optužnici.

Dodaje se da je od 30. prosinca prošle godine do 2. siječnja ove u Ulici Trive Amelice došao do stambene zgrade u kojoj se nalazi stan oštećene R.B., nakon čega se popeo na balkon stana, nasilno ušao te prisvojio satove i nakit vrijednosti 15.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close