Visoko

Muškarac uhićen zbog ubojstva susjede, sve priznao policiji

Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta je upućena patrola policije Policijske stanice Visoko, koji su izlaskom na mjesto događaja potvrdili navode prijave te su uočili ozljede na beživotnom tijelu R.N.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 06. 2022. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijska stanica Visoko obaviještena je u srijedu u 19:15 sati obaviještena da je u obiteljskoj kući u mjestu Maurovići, grad Visoko, pronađeno beživotno tijelo R.N., rođene 1957. godine, priopćeno je iz MUP-a Zeničko- dobojskog kantona.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta je upućena patrola policije Policijske stanice Visoko, koji su izlaskom na mjesto događaja potvrdili navode prijave te su uočili ozljede na beživotnom tijelu R.N.

Nasilna smrt

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno s očevidnom ekipom Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona rukovodio očevidom.

Izvršnim očevidom na mjestu događaja kao i pregledom tijela pronađeni su određeni tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem-nožem u predjelu grudnog koša i vrata od strane nepoznatog lica. Također, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela te će isti biti predmetom vještačenja.

Od strane dežurnog kantonalnog tužitelja naloženo je da se beživotno tijelo R.N. preveze u prostorije Javnog komunalnog poduzeća Gradska groblja Visoko, dok je za dan 09. lipnja zakazano vršenje obdukcije.

Priznanje

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su u suradnji s policijskim službenicima Policijske stanice Visoko, poduzimali opsežne i sveobuhvatne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti izvršenog krivičnog djela kojom prilikom su došli do operativnih saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti lice H. M., rođen 1975. godine, iz Visokog.

Dana 08. lipnja, navedeno lice je locirano i lišeno slobode nakon čega je, u prisustvu branitelja, ispitano u svojstvu osumnjičenog, kojom prilikom je priznao izvršenje krivičnog djela.

Nakon dokumentiranja krivičnog djela, lice će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Ubojstvo" iz člana 166., stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH biti predano u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona.

Motivi se još utvrđuju, a kako sazanje "Avaz" osumnjičeni i žrtva su se dobro poznavali odnosno bili susjedi u Maurovićima.

Kopirati
Drag cursor here to close