Emotivno obraćanje

Muriz Memić: Nikada neću zaboraviti to jutro kada su mi javili da je Dženan preminuo

''Evo nakon šest godina, poslije dvije oslobađajuće presude kantonalnog suda, imamo presudu vrhovnog suda oslobađajuću, nešto što smo znali od početka'', rekao je Memić.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2022. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se navršava šest tužnih godina kako je preminuo tragično nastradali Dženan Memić.

Dženan je, nakon događaja iz Velike Aleje, koji još nije razriješen, bio u komi od 8. veljače 2016. godine, a 15. veljače izgubio je bitku za život. Imao je svega 21 godinu.

Od tog dana traje borba njegove obitelji da dokaže istinu o tome što se dogodilo 8. veljače u Velikoj Aleji.

Povodom godišnjice smrti, obitelj je organizirala press konferenciju u Hotelu Hills na Ilidži. Prisutnima se prvi obratio otac nastradalog Dženana, Muriz Memić.

"Nije on njega htio ubiti"

''Želi svima da vam se zahvalim na vašoj podršci u ovoj borbi koja traje već šest godina. Naročito želim da se zahvalim medijima koji ovo prate sve od prvog dana, i nikada se nisu podijelili u ovom slučaju.

Ja sam i na početku rekao da se neću umoriti, i evo nakon šest godina nisam se umorio. Prešli smo veliki put. Nikada neću zaboraviti to jutro kada je zazvonio telefon, iz KCUS-a mi javljaju da je Dženan preminuo.

I dan danas mi odzvanjaju Dalidine riječi "nije on njega htio ubiti" i onda se upušta u tu lažnu optužnicu za prometnu nesreću.

Evo nakon šest godina, poslije dvije oslobađajuće presude kantonalnog suda, imamo presudu vrhovnog suda oslobađajuću, nešto što smo znali od početka.

Sadašnja kantonalna tužiteljica je samo nastavila stopama Dalide Burzić. Alisa Mutap nije ovo mogla uraditi sama. Ona je bila sa Dženanom, ali nije ona mogla zavrtiti sustav.

Ova borba će još trajati

Uspjeli smo, dokazali smo, našom upornošću, slobodno mogu reći da Ifet zna gdje udara.

Ova borba će još trajati. Svi većinu ovoga znate. Imamo jedan potpupak koji se vodi na Sudu BiH, očekujemo daljnju istragu. Mogu slobodno reći da smo zadovoljni sa ovim tužiteljima koji rade na ovom predmetu. Mogu reći da su do nas došle informacije da se na njih vrši pritisak da ih se skloni sa slučaja.

Poruka ovim što su ovo pokušali uraditi, da imam još više snage i da mogu izdržati do kraja, sa vama koji ste s nama od početka, bez vas ne bi uspjeli.

Što kažem, na svu tu bol, ne daju mi da tugujem za Dženanom. Valjda će jednom shvatiti da nikada nećemo stati i nećemo odustati. Borba se i dalje nastavlja, valjda ćemo stići do kraja'', zaključio je Muriz Memić.

Kopirati
Drag cursor here to close