Bez panike

MUP ZHŽ o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom

Podsjećaju kako je jučer u poslijepodnevnim satima na društvenim mrežama objavljena vijest o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom, a tu vijest prenijeli su i pojedini web portali.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 08. 2021. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) upozorila je u četvrtak u priopćenju za javnost na širenje neprovjerenih informacija vezanih za "navodni pokušaj otmice djeteta u Ljubuškom".

Podsjećaju kako je jučer u poslijepodnevnim satima na društvenim mrežama objavljena vijest o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom, a tu vijest prenijeli su i pojedini web portali.

Dana 3.kolovoza u 20,50 sati jedan roditelj iz Ljubuškog pristupio je u PU Ljubuški u pratnji 11-godišnjeg djeteta te je prijavio da se oko 20 sati, u Ulici Ludviga Pavlovića u Ljubuškom kojom se njegovo dijete kretalo iz smjera stadiona Babovac prema obiteljskoj kući, pokraj djeteta zaustavilo motorno vozilo, u kojemu su se nalazile djetetu nepoznate osobe.

Kako navode iz Uprave policije, osoba koja je sjedila na zadnjem sjedalu djetetu je ponudila bombone i mamila dijete da sjedne u vozilo, nakon čega se dijete u strahu udaljilo od vozila, a vozilo se okrenulo i udaljilo u smjeru iz kojega je došlo.

"Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji u cilju provjere navoda iz prijave, a navodi iz prijave još uvijek se provjeravaju", ističu iz Uprave policije te naglašavaju kako do sada, poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave.

Također napominju kako u jučerašnjem dnevnom Izviješću o stanju sigurnosti u Županiji kojeg objavljuju na web stranici MUP-a (HALO 122) nisu spomenuli tu prijavu, kako bi izbjegli stvaranje panike i masovne psihoze, što ne znači "da policija nije s punom ozbiljnošću pristupila provjeri navoda iz prijave".

"Pozivamo građane da ako imaju bilo kakvih korisnih saznanja o navodnom događaju da o njima izvijeste mjesno nadležnu PU Ljubuški. Također, pozivamo građane i medije da ne šire neprovjerene informacije", stoji u priopćenju Uprave policije MUP-a ZHŽ-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close