Uhićenje

MUP RS uhitio poznatog biznismena, vlasnika više firmi

Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2016. u 22:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas novinarima u Banja Luci da je biznismen Mirko Čolović uhićen na Sokocu na osnovu naloga Tužiteljstva u Istočnom Sarajevu.

"Uprava kriminalističke policije je zajedno sa Centrom javne bezbjednosti Istočno Sarajevo pretresla više firmi u vlasništvu Čolovića. Pretres je vršen dva dana i izuzeta je određena dokumentacija", naveo je Lukač.

On je rekao da je Tužiteljstvo tražilo privođenje i saslušanje još jedne osobe, koja je u svojstvu direktora, prenosi Srna.

"U međuvremenu, oni su tražili pomoć liječnika i nakon toga su zadržani u bolnici uz kontrolu i nadzor policijskih službenika", rekao je Lukač i dodao da će o daljim koracima odlučiti Tužiteljstvo.

Inspektori Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske izvršili su pretrese prostorija 'Mesne industrije Čolović' na Sokocu, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanović je navela da su pretresi izvršeni po nalogu nadležnog tužiteljstva, a u vezi sa kaznenim djelima iz oblasti gospodarskog kriminala.

Kopirati
Drag cursor here to close