Banja Luka

Mrtav muškarac u policijskom pritvoru

B.V. je prethodno lišen slobode, nakon prijave da je osobi inicijalima J. B. (1969.) iz Banje Luke nanio tjelesne ozljede…
Vijesti / Crna Kronika | 07. 05. 2018. u 14:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Policijske uprave Banja Luka, koje se koriste za zadržavanje osoba lišenih slobode, jutros je pronađeno beživotno tijelo osobe inicijala B.V. (1979.) iz Banje Luke.

B.V. je prethodno lišen slobode, nakon prijave da je osobi inicijalima J. B. (1969.) iz Banje Luke nanio tjelesne ozljede u predjelu glave.

Kod B.V. je prije lišenja slobode utvrđeno da je  imao 2,19 g/kg alkohola u organizmu, priopćeno je danas iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Po nalogu nadležnog tužitelja bit će izvršena obdukciju beživotnog tijela B.V..

Iz banjalučke policije tvrde da je samoubojstvo vješanjem izvršio iskoristivši posteljinu koja je bila u toj prostoriji.

B.V. je, kako dodaju od ranije poznat policiji, a uhićen je nakon što je letvom nanio tjelesne ozljede četrdesetdevetogodišnjaku u predjelu glave i tijela.

''B.V. je, u skladu s normativnim aktima koji reguliraju postupanje s privedenim, dovedenim, zadržanim i osobama lišenim slobode, zadržan, a prije toga je provjereno da u prostorije za zadržavanje nije uneseno nijedno sredstvo pogodno za samoozljeđivanje. Međutim, i pored poduzetih preventivnih mjera, ova osoba je izvršila samoubojstvo koristeći posteljinu, koja je obvezni dio opreme prostorije u skladu s normativnim aktima koji reguliraju ovu oblast'', navode iz Policijske uprave Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close