Kontrola prometa

Mostarska policija u akciji - kontrolirano 46 vozila, vozili alkoholizirani, bez vozačke...

U skladu s planom aktivnosti, pripadnici prometne policije i inspektori Odjela kriminalističke policije zajedno su djelovali kako bi osigurali sigurnost na cestama.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 01. 2024. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izrečeno je 28 novčanih kazni te 18 zaštitnih mjera zabrane upravljana motornim vozilom nakon policijske akcije u Mostaru.

U noći s 26. na 27. siječnja, Policijska uprava Mostar provela je odlučujuću operativnu akciju pojačane kontrole prometa na području Mostara.

Tokom akcije su kontrolirano je 46 motornih vozila i vozača, a rezultati su otkrili brojne prekršaje, od vožnje pod utjecajem alkohola do upravljanja neregistriranim vozilima.

''PU Mostar, sukladno planu aktivnosti, na području Mostara, provela je akciju pojačane kontrole prometa, koja se odvijala od 26. siječnja od 20,00 sati do 27. siječnja do 04,00 sata. U operativnoj akciji, pored pripadnika prometne policije, sudjelovali su i inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar, koji su obavljali poslove iz svoje nadležnosti'', navodi se u priopćenju MInistarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Policijski službenici PU Mostar, kako se navodi na stranicama poduzeli su  mjere, sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama BiH i drugih propisa.

''Poduimale su se mjere zbog vožnje pod utjecajem alkohola, zbog čega je iz prometa isključeno 18 vozača motornih vozila, te isto toliko uručeno prekršajnih naloga. Zbog neregistriranih motornih vozila dva su vozila isključena iz prometa i vozačima je uručen prekršajni nalog'', navodi se u priopćenju.

Dodaju da je zbog upravljanja motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita iz prometa isključen jedan vozač i sankcioniran sukladno Zakonu.

Još je uručeno sedam prekršajnih naloga, po drugim prometnim prekršajima.

''Rezime operativne akcije po uočenim prekršajima, izrečeno je 28 novčanih kazni, a od toga 18 zaštitnih mjera zabrane upravljana motornim vozilom, u trajanju od 30 do 60 dana, te su iz prometa isključena dva motorna vozila'', navodi se u MUP-u.

Kopirati
Drag cursor here to close