Otprije poznat policiji

Mostar: Uhićen 'gladni prijestupnik'; pucao u plafon kako bi mu dali pizzu

Nad Šljivićem je jučer trajala kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješteno nadležno Županijsko tužiteljstvo koje će odlučivati o daljnjim mjerama koje će se poduzimati protiv osumnjičenog.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 11. 2017. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je uhitila Adnana Šljivića (1987.) nakon prijave da je jedna nepoznata muška osoba ispalila hitac u plafon jednog fast fooda u Ulici kralja Tomislava u Mostaru.

Podsjetimo, u noći s ponedjeljka na utorak oko dva sata, djelatnik fast fooda je prijavio u Policijsku upravu Mostar da je jedna nepoznata muška osoba pucala u plafon objekta nakon čega se isti s vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

O događaju su odmah obaviještene policijske ophodnje na terenu, a operativnim radom došlo se do saznanja da je iz pištolja pucao Adnan Šljivić (30) otprije poznat policiji zbog činjenja kaznenih djela.

Portalu Bljesak.info je u utorak potvrđeno iz policije kako je osoba privedena, ali kod njega nije pronađen pištolj.

Nad Šljivićem je jučer trajala kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješteno nadležno Županijsko tužiteljstvo koje će odlučivati o daljnjim mjerama koje će se poduzimati protiv osumnjičenog.
 
Iz izvora bliskih policiji Dnevni list saznaje da nije bilo nikakvog povoda za ovakvim ponašanjem osumnjičene osobe.

''Isti je bez ikakvog razloga došao do objekta, tražio hranu i ispalio hitac u plafon. Kada su mu uposlenici fast fooda dali pizzu, isti se udaljio, naravno, ne plativši hranu'',  rekao je Dnevnom listu izvor blizak istrazi.

Dodao je da nikoga nije tražio niti ga itko poznaje od uposlenika.
 
Prava je sreća da nitko nije nastradao, jer je u objektu bilo nekoliko uposlenih, a ispred objekta je bila jedna muška osoba koja je sjedila za stolom.

Inače, Adnan Šljivić je otprije poznat policiji po kaznenim djelima. O kakvom se profilu osobe radi, dovoljno govori činjenica da je isti 2007. godine pokušao ispaliti projektil iz ručnog bacača (zolja) u jedan ugostiteljski objekt u Starom gradu u kojem se nalazilo nekoliko desetaka gostiju. Šljivića je prethodno, tada kao 20-godišnjaka iz objekta izbacio vlasnik, jer je isti narušavao javni red i mir.

Intervencijom građana i dolaskom policije tada je spriječeno krvoproliće. U kafiću se nalazilo nekoliko desetaka gostiju i da je došlo do ispaljenja projektila, posljedice bi bile tragične. Prilikom sprječavanja Šljivića da ispali projektil, došlo je do naguravanja u kojem je naboj iz bacača ispao na zemlju prilikom čega, srećom, nije došlo do eksplozije.
Kopirati
Drag cursor here to close