svijet u kojem živimo

Mostar: Provalnici uništili prostorije ‘Dječjeg doma’, na stolu ostavili ‘poruku’

Vijesti / Crna Kronika | 03. 11. 2016. u 17:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa provalnika, u noći sa srijede na četvrtak, provalila je u Ustanovu ‘Dječji Dom’ Mostar i uništila prostorije koje koristi Udruženje "Naša Djeca".

Po riječima jedne od djelatnica ove Ustanove, napravljena je ogromna šteta, a provalnici su odnijeli TV prijemnike, dječja bicikla, te je isčupano i dvanaest radijatora.

‘’Odneseni su TV prijemnici, počupani kablovi, dječja bicikla, isčupano je čak dvanaest radijatora. Nasilnici su kao neku poruku, na stolu gdje djeca pišu zadaću, ostavili i kuhinjski nož’’, govori za Bljesak.info djelatnica uznemirena prizorom koji ju je zatekao na radnom mjestu.

Prizore koji su je zatekli, djelatnica je fotografirala, želeći, kako ističe, prenijeti kakav je svijet u kojem danas živimo, svijet u kojem se uzima djeci koja ionako nemaju ništa.

'’Mislim da je jako bitno da se ovakve stvari objelodane, da se govori u kojem sustavu i u kakvim uvjetima živimo. Koliko tonemo kada se uzima imovina djeci koja ionako nemaju nista. Ovise o sustavu države, a koliko će država i pravosuđe uraditi, da se i oni sami ne susreću s ovakvim prizorima , trebamo se zapitat’’, rekla je djelatnica.

O svemu je obaviješten i MUP HNŽ, kako nam je potvrdio glasnogovornik Ljudevit Marić, koji su na mjestu događaja uradili očevid te su u potrazi za nepoznatim počiniteljima.

Kopirati
Drag cursor here to close