Rujište

Mostar: Požar se nekontrolirano širi, nepovoljni uvjeti za pomoć helikoptera

Vijesti / Crna Kronika | 24. 12. 2016. u 07:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivan je veliki šumski požar na području Rujišta, po informacijama iz Šumarskog preduzeća „Srednje Neretvansko“, u jutarnjim satima nema bitnijih promjena u odnosu na stanje od jučer, istaknuto je u izvještaju Civilne zaštite.

U 10:55 sati,upućene su dvije ekipe u ispomoć Šumarstvu u gašenju velikog šumskog požara na području Rujišta (lokalitet Bukovac).

Požar je zahvatio površinu od oko 50ha na području „Crna Gora“ – Bukovac, potez Herceg vrelo – Pločno, gdje gori trava i visoka šuma bora, bukve i munike. Požar ima tendenciju širenja prema Zijemljima.

Teren je nepristupačan za gašenje, a dijelom i miniran. Tijekom jučerašnjeg dana požar su gasili 20-tak pripadnika Šumarstva „Srednje Neretvansko“, PVJ Mostar i DVD Rujište.

U cilju sprečavanja daljeg širenja požara i stradanja velike površine visoke šume i endemske vrste bora „munike“ u 12:40 sati iz CZ-e Grada Mostara stigao je zahtjev za pomoć Oružanih snaga BiH-a u gašenju vatre iz zraka - helikopterom.

Zahtijev za angažiranje helikoptera OS BiH je prihvaćen, ali nepovoljni meteo uvjeti nisu dozvolili njegovu realizaciju, istaknuto je u izvještaju.

Kopirati
Drag cursor here to close